Details

Donderdag 2 juni 2022 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen
Wethouder Lemmenstraat
Sint Hubert, Nederland

Informatiebijeenkomst Sleutel tot langer thuis ook in Sint Hubert

 

Alle inwoners van Sint Hubert die 55 jaar of ouder zijn, zijn van harte welkom bij de informatiebijeenkomst ‘Sleutel tot langer thuis’. Deze vindt plaats op donderdag 2 juni, aanvang 19.30 uur in Gemeenschapshuis De Jachthoorn (Wethouder Lemmenstraat 33 in Sint Hubert). 

 

Op basis van het huidige overheidsbeleid wonen senioren steeds langer zelfstandig thuis en is er minder zorg vanuit professionele organisaties beschikbaar. Ook u wordt een dagje ouder. Hoe zorgt ú ervoor dat u langer in uw eigen woning kunt blijven wonen of kunt verhuizen naar een geschikte woning? Heeft u daar al over nagedacht? U heeft de regie zelf in handen. Diverse organisaties uit het Land van Cuijk, verenigd in het project ‘Sleutel tot langer thuis’ helpen graag mee; met een handige woonscan en het versterken of organiseren van uw sociale netwerk. Zodat u goed voor uzelf én voor elkaar kunt (blijven) zorgen. 

Huistest en Voorzorgcirkel
 Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over een huistest. Hiermee bekijkt een opgeleide vrijwillig woonadviseur of uw woning een plek is waar u veilig ouder kunt worden. Daarnaast krijgt u informatie over het opzetten van een Voorzorgcirkel. Dit is een cirkel van mensen om u heen waar u een beroep op kunt doen als u praktische hulp nodig heeft of zelf hulp aan kunt bieden. Hiermee kunt u nu al ‘uit voorzorg’ mee aan de slag, zodat u zelf kunt zorgen voor een sterk sociaal netwerk. Het wordt een interactieve avond waarbij u direct praktische informatie krijgt. 

 

Alle senioren welkom

Deze avond is voor alle senioren vanaf 55 jaar. Deelname is gratis; koffie en thee wordt u aangeboden door Vereniging ZorgSchakel Sint Hubert. Aanmelden is niet nodig.

 

Meer informatie

Het project ‘Sleutel tot langer thuis’ is een initiatief van de KBO’s (Katholieke Bond van Ouderen), Stichting Welzijn Ouderen (SWO) in het Land van Cuijk, met ondersteuning van Mooiland, Pantein en Sociom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Wendy Huijbers (Sociom) via of 06-21287296. 

Dorp
Sint Hubert

Over de organisator

Sociom - Altijd in de buurt
In de wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan zowel je eigen welzijn als dat van anderen. Bij Sociom ...... Lees meer