Open Podium: Gerard Sonnemans over de Betoverende Wereld van Vlinders

De Bibliotheek BiblioPlus

Details

Dinsdag 25 juni 2024 van 19:30 tot 21:30 uur
Over 13 dagen
de Raetsingel 1, Boxmeer

Foto copyright: Dorry Smeets

Wie houdt er nou niet van vlinders?
Het is moeilijk om niet even stil te blijven staan als je er een langs ziet fladderen.

Verreweg de meeste soorten zijn nachtvlinders, maar een aantal nachtvlinders vliegt overdag. Gek, nietwaar!? De een kan een afstand van duizenden kilometers afleggen, terwijl de ander zijn leven lang binnen een paar honderd meter van zijn geboorteplek blijft. Er zijn zelfs vlinders zonder vleugels. Of vlinders die binnen een week na het ontpoppen sterven, terwijl ze er jaren over deden om te verpoppen.

Over deze en veel andere aspecten van het betoverende leven van de vlinders vertelt Gerard Sonnemans in dit Open Podium. Gerard is o.a. bekend van zijn 'Handboek voor Bijenfans'. Hij neemt je deze avond mee in de metamorfose van ei tot ei. Hij legt uit hoe je het hele jaar door vlinders en rupsen kunt vinden. En waarom een brandnetel in je tuin belangrijker voor vlinders kan zijn dan een vlinderstruik. Tot slot vertelt Gerard over wat we moeten doen om de zorgwekkende achteruitgang van onze vlinderstand te keren- en waarom dat hard nodig is!

In de pauze en na afloop van de lezing is het mogelijk om een exemplaar van Gerards’ nieuwste boek 'Handboek voor Vlinderfans' te laten signeren. Aanmelden is noodzakelijk via de agenda op de website biblioplus.nl/agenda of aan de balie van uw dichtstbijzijnde bibliotheek.


Waar
Boxmeer
Voor wie
Volwassenen
Waarover
Duurzaamheid / energie, Natuur / dieren
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

De Bibliotheek BiblioPlus
BiblioPlus verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeente Land van Cuijk en Maasduinen (Bergen en Gennep). Wij zijn een regionale bibliothee...... Lees meer