Zomerse wandeling bij de Radioplassen in Stevensbeek

IVN De Maasvallei

Details

Zondag 23 juni 2024 van 10:00 tot 12:00 uur
Over 11 dagen
Ceresstraat
Stevensbeek, Nederland

De Radioplassen zijn ontstaan door afgravingen van zand en grind voor aanleg A77 en later de A73. Ondanks dat de plassen dicht bij de bebouwing liggen, is het een rustig natuurgebied. Rondom de plassen is een bosgebiedje en er zijn mooie doorkijkjes over het water. Er zijn verschillende soorten watervogels: visetende vogels als de fuut, aalscholver en ijsvogel. Deze tijd van het jaar heb je de kans een fuut te zien, die zijn jongen op zijn rug draagt! Ook knobbelzwanen, de meerkoet, waterhoen en wilde eend zijn vaak op het water te zien. Bloeiende waterlelies en de gele plomp geven kleur aan het watergebied en aan de oever kun je de frisse geur van watermunt opsnuiven.

De wandeling georganiseerd door IVN De Maasvallei start zondag 23 juni 10.00 uur bij de Parkeerplaats kruising Ceresstraat / Radioweg (IVN vlag) in Stevensbeek. Rond 12.00 uur zijn we weer terug en kunnen genieten van koffie/thee. Voor vragen kunt u terecht bij Carla Hendriks:  Aanmelden voor deze wandeling kan op de website Home-De Maasvallei (ivn.nl), bij ‘Excursies’ de knop ‘Aanmelden’ aanvinken.

Dorp
Bronlaak, Landhorst, Ledeacker, Oploo, Rijkevoort – De Walsert, Sint Anthonis, Stevensbeek, Wanroij, Westerbeek, Elders

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

IVN De Maasvallei
IVN De Maasvallei is ruim dertig jaar actief in het zuidelijk deel van de gemeente Land van Cuijk.Een grote groep actieve vrijwilligers b...... Lees meer