Details

Woensdag 28 februari 2024 van 20:00 tot 21:00 uur
Afgelopen
De Pit (Stichting Gemeenschapshuis Overloon)
14 Oktoberplein, Overloon, Nederland

Jacqui van Kemenade is huisarts en schrijver van de boeken Leefstijl op Recept en Een Shotje Leefstijl. Ze was in 2017 en 2018 te zien in het tv-programma Gezond Verstand. Van Kemenade: ‘Als huisarts zijn we soms aan het dweilen met de kraan open. We geven onze ‘patiënten’ medicatie tegen bijvoorbeeld hoge bloeddruk en suikerziekte maar van diezelfde medicijnen neemt hun gewicht toe’. Meer dan 50% van Nederland kampt met overgewicht. Hoe komt dit? Komt ieder pondje door het mondje of is er een andere verklaring?

Van Kemenade ging op onderzoek uit. Natuurlijk spelen gezonde voeding en beweging een belangrijke rol, maar dat is niet het enige. Als je begrijpt wat er gebeurt in je lijf kun je er ook iets aan doen’.

In haar lezing vertelt Van Kemenade op een eigen ontspannen, soms humoristische manier over ons lijf en wat een gezonde leefstijl nou echt inhoudt. Hoe blijven we gezond? Wat heb je nodig? En hoe maak je daar je eigen magische brouwsel voor fitheid van?

Waar
Overloon
Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Eten / drinken, Gezondheid, Sport en bewegen
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Reacties

Over de organisator

GGD Hart voor Brabant
Mensen gezonde kansen bieden om alles uit hún leven te halen. Dat is onze missie. Want als mensen zich gezond voelen, helpt dit hen om ac...... Lees meer